11:19 - December 10, 2024
  • googleplus
  • telegram
  • instagram
  • aparat

رئیس قوه قضائیه:
مردم از «فساد اداری» گلایه‌مندند

رئیس قوه قضائیه گفت: اگر در کشور پول و تسهیلاتی وجود دارد، اولویت با تولیدکننده است و باید این تسهیلات در اختیار تولیدکننده قرار گیرد نه در اختیار دلالان که فضای تولید را مسموم می‌کنند.

«آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی» در همایش نقش امنیت در اقتصاد ملی و رونق تولید گفت: در پرداختن به موضوع اشتغال که رونق تولید است، مساله امنیت و اقتصاد دوگانه تفکیک‌ناپذیر است و تفکیکی بین امنیت و اقتصاد نیست.
وی ادامه داد: تولید و کار اقتصادی باید همراه با امنیت اقتصادی باشد، تولیدکننده و کارآفرین باید با آرامش و امنیت نقش مجاهدانه خود را در عرصه اقتصاد ایفا کند.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه نیروی انتظامی با سه شرط اساسی فعالیت‌های خود را ادامه می‌دهد، گفت: این سه شرط شامل مهربانی، اقتدار و تدبیر است که هر سه ضرورت دارد و معتقدم نه فقط برای نیروی انتظامی بلکه برای قضات هم این سه اصل ضرورت دارد و باید همراه با مهربانی از موضع قانون‌مداری و قوت و اقتدار جایگاه قانونی‌شان و همراه با تدبیر کارها صورت بگیرد.
رئیسی با بیان اینکه تلاش‌های ایجابی مقدم بر اقدامات سلبی است، گفت: همکاری و همراهی همه بخش‌ها برای ایجاد امنیت شرط موفقیت در ایجاد امنیت اقتصادی است. همه اجزای اقتصادی در حوزه‌های مختلف از جمله مجریان، دست‌اندکاران و فعالان اقتصادی باید همه این نقش را ایفا کنند و تنها با یک بخش کار صورت نمی‌گیرد.
وی با بیان اینکه اگر امروز مبارزه با جرایم اقتصادی، پولشویی، مالیاتی، قاچاق کالا و همه جرائمی که از آن به عنوان فساد اقتصادی یاد می‌کنیم، برای بخش اقتصاد مضر است ضرورت دارد، همه بخش‌ها نسبت به هر گونه کجی و نادرستی که فضای اقتصادی‌مان را آلوده می‌کنند، حساس باشند. نیروی انتظامی باید در این زمینه حمایت شود و این حمایت باید هم از ناحیه کارآفرینان، هم از سوی دستگاه قضا و همچنین همه بخش‌ها باشد تا نیروی انتظامی بتواند فضای امنی را برای فعالان اقتصادی فراهم کند.
تسهیلات نباید در اختیار دلالان قرار بگیرد
او با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در نماز جمعه هفته گذشته تهران گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند، باید تلاش کنیم کشور قوی باشد قوت در اقتصاد به دو امر مهم بستگی دارد؛ اول برطرف کردن موانع تولید و دوم حمایت از تولید کننده است. حمایت از تولید با سخن نیست، بلکه باید حمایت قانونی و حمایت مالی پولی – بانکی از تولیدکننده صورت بگیرد، یعنی اگر در کشور پول و تسهیلاتی وجود دارد، اولویت با تولیدکننده است و باید این تسهیلات در اختیار تولیدکننده قرار گیرد نه در اختیار دلالان که فضای تولید را مسموم می‌کنند.
رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: حمایت از تولید یعنی اعطای تسهیلات بانکی به تولیدکننده همچنین باید حمایت قضایی از تولیدکننده صورت بگیرد، یعنی اگر به هر دلیلی تولیدکننده با مشکل مواجه شد، باید بتواند به دستگاه نظارتی مراجعه کرده و موانع برطرف شود.
وی ادامه داد: چندی قبل رهبر معظم انقلاب همه ابعاد ضروری برای فعال شدن حوزه اقتصاد و تولید را بیان کردند که اگر به همه آن بایدها و نبایدها عمل شود، اقتصاد و تولید رونق می‌گیرد و قوت اقتصادی اتفاق می‌افتد.او با تاکید بر اینکه قوت اقتصادی امری جدی است، گفت: برخی از موانع مانع شناخته نشدن سرمایه‌هاست. برخی از سرمایه‌ها در کشور خدادادی است، البته ما سرمایه‌های دیگری داریم که شامل نیروی جوان و کارآمد است که باید شناخته شود. شناخت نیروی انسانی و جوان کارآمد می‌تواند به رونق اقتصادی کمک کند.
وی تاکید کرد:‌ در رونق اقتصادی نباید نگاه‌مان به دست دیگران باشد، نباید نگاه‌مان به بیگانه و خارج از کشور برای گره‌گشایی از اقتصاد باشد و نباید اقتصاد را شرطی کرد منتظر لبخند بیگانگان بودن خطاست. حتما باید اقتصادمان در تعامل با دنیا باشد. ما در سیاست نیز با دنیا به غیر از کشورهایی که با ما دشمن هستند در تعامل هستیم. در اقتصاد نیز نباید منتظر لبخند و اقدام دیگران باشیم. نباید اقتصاد را شرطی کنیم و دیگران برای ما تصمیم بگیرند. تجربه نشان داده که نباید به بیگانگان اعتماد کرد، بلکه باید به داشته‌های خودمان اعتماد کنیم و به فعالان اقتصادی‌مان اعتماد کنیم.
مردم از «فساد اداری» گلایه‌مندند
او ادامه داد: یکی از موانع دیگر که مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید دارند و هشدار داده‌اند، متکی بودن به نفت و اقتصاد وابسته به نفت است که یکی از مشکلات ماست و باید نخبگان اقتصادی در این زمینه تمهیدات لازم را بیاندیشیند.
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه مساله بعدی که بسیار اهمیت دارد، جذابیت سرمایه‌گذاری است، گفت: به جای سرمایه‌گذاری در کارهای سوداگرانه باید سرمایه‌گذاری در کارهای مولد و اقتصادی صورت گیرد. این امر نیز نیازمند برنامه‌ریزی در حوزه‌های مختلف است.وی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات عرصه اقتصادی واردات بی‌رویه است، واردات بی‌رویه تولیدکننده را نگران و بی‌انگیزه می‌کند. همچنین قاچاق کالا نیز باعث بی‌انگیزه شدن کارآفرینان می‌شود.
رئیسی با گلایه از وجود بوروکراسی اداری گفت: هیچ سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی برای رشوه دادن آماده نیست، آنچه که باعث می‌شود سرمایه‌دار به سمت پرداخت رشوه برود، بورکراسی است اگر در ارائه مجوزها بوورکراسی اداری نداشته باشیم و اخذ مجوز تسهیل شود دیگر کسی رشوه نمی‌دهد. مردم از فساد اداری و روابط ناسالم اداری، پرداخت رشوه و رانت گلایه مند هستند. تسهیل امور و شفاف کردن روابط اداری جلوی فساد اداری را می‌گیرد.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *