اختصاصی / کیمیای شمال – عصر سه شنبه بیست ودوم خرداد ۱۴۰۳ خورشیدی سالن اداره فرهنگ آستانه باحضور جمع کثیری از شعرا،شاگردان ، دوستان و اهالی ،شاهد رونمایی از کتاب” بودن به رنگ آب” و شکرانه حضور شاعر کتاب استاد میر فخرلدین متولی جلالی بود.
به گزارش پایگاه خبری کیمیای شمال؛ متولی شاعر ،معلم و هنرمند خوشنام آستانه ای متولد ۱۳۲۷ و از نوادگان مشهدی علیشاه جنگلی از یاران کوچک جنگلی،دانش آموخته دانشگاه ملی سابق ،متاهل و ساکن آستانه است .
وی علاوه بر شعر درنوازندگی تمبک و خوانندگی نیز دست داشته و از اساتید خوشنام مجامع علمی ومدارس استان به شمار می رود .
درابتدای مراسم ” میرزنگویی” رئیس اداره ی ارشاد اسلامی آستانه اشرفیه ضمن خوش آمد گویی به حضار و برشمردن مقام علم و حضور چشمگیر دوستداران و شاگردان استاد متولی ،از مقام علمی و اخلاقی این ادیب تجلیل نمود و چاپ و رونمایی اثر را تبریک گفت.
وی یکی از رسالت های مهم اداره فرهنگ را معرفی بزرگان و آثار فرهنگی دانست.
درادامه مراسم ربیعی فر مدیر انتشارات مینوک ،به عنوان ناشر اثر از مراحل فنی چاپ اثر و مقام والای معلمی استاد متولی مطالبی ایراد کرد و سپس گروه موسیقی عرفان آستانه به سرپرستی و آهنگسازی رسول داداشی و با اجرای حبیب مومنی،رضاشیدایی،عرفان داداشی،ناصرمغبون،حسین پورقاسم وحمید سلیمی (تکخوان گروه) ترانه ای از استاد متولی را اجراکردندکه بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
محمود سحر خیز شاعر مدعو مراسم ، اشعاری گیلکی در تجلیل از استادخواند و با خوانش یک منظومه گیلکی طنز ،حاضران را به وجد آورد .
خانم حسن پور از شاگردان استاد نیز خاطراتی از کلاس درس ایشان همراه یک نوشته عاطفی زیبا قرائت نمود.
درادامه” دکتر بهرام علیزاده ” سخنران مراسم با تبیین ویژگیهای سبکی و محتوایی کتاب” بودن به رنگ آب”این اثر را کاری با سبک و سیاق نیمایی خواند که درآن از قوالب کلاسیک مثنوی ،غزل و… نیز استفاده شده .
علیزاده استفاده تلفیقی از زبان کهن و زبان شعر معاصر و بعدحماسی بخشیدن به اشعار را با توجه به مسایل روز از خصایص این اثر دانست و ذهنیت کلاسیک گرا،معلمی و ریتمیک موسیقایی شاعر رادر پدید آوری کتاب با ذکر نمونه هایی موثر دانست.
تحلیل ابعاد محتوایی از دیگر موارد مورداشاره سخنران مراسم بود.
گفتنی است دراین مراسم یک کلیپ از زندگی شاعرو نظر خانواده و دوستان پیرامون کار و شخصیت او، ساخته ی کیومرث پوررسول و حبیب مومنی به نمایش درآمد.
در پایان ضمن رونمایی از کتاب ، شاعر اثر پشت تریبون قرار گرفت و ضمن تشکر از برگزار کنندگان ،اشعاری از کتاب را خواند.
دراین مراسم علاوه بر خانواده شاعر ، دکتر پایمرد رییس آموزش و پرورش آستانه،رحیم ناظری رییس کانون باز نشستگان،استاد رضوی،استاد فرهنگ فر،دکتر مراد ملائی پور،محسن حق شناس ،ناصر امیر گل ،دکتر رضا پرستش،دکتر رمضانپور ،حجت انصاری،فریدون شیرین کام،مجید پژمان ،اکبرزاده باغبان ،غلامرضا فلاح،هادی عسکری ،مصطفی پوریوسف،آذر زرتشت وجمعی ازفرهنگیان،ادبا ، هنرمندان و اساتید شریف آستانه و شهرهای اطراف حضور داشتند.
حضور چشمگیر بانوان از نقاط مثبت این محفل ادبی و تجلیل بود .
این مراسم با همت یاران،شاگردان و همکاران این معلم شاعر به ویژه انجمن خوشنویسان آستانه (عطایی و بیدخام)،اداره فرهنگ و ارشاد و آموزش و پرورش آستانه برگزار گردید.