05:42 - June 25, 2025
  • googleplus
  • telegram
  • instagram
  • aparat
  • صفحه خانگی
  • >
  • گیلان
  • >
  • دکتر آشوبی در نشست اضطراری هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی گیلان مطرح کرد:
    ضرورت آمادگی همه جانبه برای پاسخگویی به بحران احتمالی برق در مراکز سلامت محور گیلان

دکتر آشوبی در نشست اضطراری هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی گیلان مطرح کرد:
ضرورت آمادگی همه جانبه برای پاسخگویی به بحران احتمالی برق در مراکز سلامت محور گیلان

کیمیای شمال – رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تأکید بر جدی‌بودن بحران برق در کشور، از صدور دستور آماده‌باش فوری برای مراکز بهداشتی و درمانی استان خبر داد و گفت: حفظ جان بیماران اولویت ماست و کوتاهی قابل قبول نیست.

به گزارش کیمیای شمال به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیل‌وب‌دا)؛ دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان در نشست اضطراری بررسی وضعیت برق در مراکز بهداشتی و درمانی استان، با هشدار نسبت به جدی‌بودن کمبود برق در کشور، اظهار کرد: ما باید در نهایت آمادگی باشیم و اگر برق قطع شود و جان بیماری به خطر بیفتد، هیچ توجیهی پذیرفتنی نیست.

وی با حائز اهمیت برشمردن برق در حوزه سلامت و لزوم هشیاری همه جانبه در جهت تامین و پایداری انرژی، افزود: در شرایط بحرانی، کوچک‌ترین کوتاهی یا کم‌کاری قابل بخشش نیست چرا که می تواند بحران های گسترده ای ایجاد کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: در این شرایط، همه مراکز درمانی موظف‌اند فوراً تجهیزات حیاتی نظیر ICU، NICU، اتاق‌های عمل، یخچال‌های واکسن، آزمایشگاه و سیستم‌های اکسیژن‌ساز را از نظر اتصال به برق اضطراری (ژنراتور و UPS) بررسی و اولویت‌بندی کنند.

دکتر آشوبی با بیان اینکه هشدار داخلی در همه مراکز سلامت محور، باید فعال باشد، تصریح کرد: به‌محض قطعی برق، از طریق پیامک یا پیام‌رسان، مدیر مرکز، مسئول فنی، نگهداری و مسئول کشیک مطلع شوند تا هیچ دقیقه‌ای از دست نرود.

وی با تأکید بر ثبت دقیق زمان قطعی برق احتمالی در مراکز، گفت: لحظه شروع و پایان هر قطعی باید مستند شود چرا که این اطلاعات برای پیگیری حقوقی و تبیین مخاطرات غیرمترقبه ضروری است.

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در صورت تکرار قطعی یا واردشدن آسیب، مستندسازی کامل انجام شود و شکایت رسمی به دیوان عدالت اداری، مکاتبه با استانداری و اطلاع‌رسانی رسانه‌ای آغاز شود.

دکتر آشوبی با تأکید بر اینکه پروتکل جیره‌بندی برق و سوخت ژنراتورها باید آماده باشد، تصریح کرد: شیوه نامه های جیره‌بندی برق و سوخت ژنراتورها در همه مراکز به‌ویژه در مراکز کوچک‌تر باید آماده باشد و علاوه بر آن کاهش روشنایی‌های غیرضروری و محدودسازی تجهیزات غیراورژانسی نیز باید اجرا شود.

وی همچنین بر ضرورت مراقبت ها در مراکز بهداشتی تاکید کرد و گفت: یخچال‌های نگهداری واکسن و داروهای حساس به دما حتماً باید به UPS متصل باشند و اگر برق پشتیبان هم قطع شد، واکسن‌ها باید بدون تأخیر به مراکز پشتیبان منتقل شوند.

رئیس دانشگاه با اشاره به ضرورت آمادگی مراکز معین نیز، افزود: اگر مرکز اصلی از کار افتاد، مراکز معین باید بلافاصله وارد عمل شوند و بیماران اورژانسی را پذیرش کنند.

دکتر آشوبی با تاکید بر اینکه تیم واکنش سریع هر مرکز باید با اعلام وضعیت بحرانی، فوراً فعال شود، گفت: از کارکنان فنی و پشتیبانی تا کادر درمان همگی مسئول سلامت مردم هستیم و در این مسیر، هیچ تعللی پذیرفته نیست.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *