03:24 - May 13, 2024
  • googleplus
  • telegram
  • instagram
  • aparat
  • صفحه خانگی
  • >
  • اقتصادی
  • >
  • مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران خبر داد:
    ۷۰ درصد گاز کشور در بخش خانگی و تجاری مصرف می‌شود

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران خبر داد:
۷۰ درصد گاز کشور در بخش خانگی و تجاری مصرف می‌شود

رشت/کیمیای شمال – با کاهش فراگیر دما در کشور و تداوم آن در هفته جاری، مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری به ۵۸۰ میلیون مترمکعب در روز رسید که رکورد جدیدی در سالجاری بوده است.
به گزارش کیمیای شمال به نقل از روابط عمومی گاز گیلان، محمدرضا جولایی، مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با اعلام این خبر، اظهار داشت: پیش بینی می‌شود طی این هفته مصرف خانگی تا مرز ۶۰۰ میلیون مترمکعب نیز برسد که به این ترتیب، سهم مصرف این بخش عملاً به حدود ۷۰ درصد تولید گاز کشور خواهد رسید.

وی ادامه داد: علی‌رغم افزایش ۱۰ درصدی مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری نسبت به بازه مشابه سال قبل، در بخش تولید نیز با ایجاد ظرفیت های جدید، روزانه ۸۴۰ میلیون مترمکعب گاز به شبکه تحویل که با حداکثر توان، به مبادی مصرف ارسال می‌شود.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: با افزایش مصرف بخش خانگی و با توجه به اینکه این دوره سرما بسیار هم طولانی‌ است، مدیریت شبکه به لحاظ ذات و ماهیت مصرف این بخش، بسیار پیچیده‌تر خواهد شد و ضروری است مصارف در تمامی بخش‌ها به دقت و بصورت مستمر توسط مرکز کنترل دیسپچینگ مورد پایش قرار گیرند و انحراف‌ها شناسایی و کنترل شوند.

جولایی با بیان این که در شرایط فعلی، روزانه ۲۶۰ میلیون مترمکعب گاز در مجموع به صنایع و نیروگاه‌ها تحویل می‌شود، گفت: هرچند طی دو ماه گذشته بیشتر از برنامه به نیروگاه‌ها و صنایع گاز تحویل داده شده، ولی افزایش نامتعارف مصرف گاز در بخش خانگی، منجر به استفاده بیشتر از مخازن سوخت مایع در نیروگاه‌ها خواهد شد و به رغم آن که حجم ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها مطلوب بوده و تقریبا دو برابر سال قبل است، ولی این ذخایر برای طولانی مدت قابل اتکا نخواهند بود.

وی در پایان، بار دیگر تأکید کرد: ادامه دوره کاهش دما و مصارف خانگی بالای ۶۰۰ میلیون مترمکعب در روز، برای مدیریت شبکه بسیار هزینه‌بر خواهد بود و شهرهای نیمه شمالی کشور بیشترین تاثیر را از این موضوع خواهند دید، لذا ضروری است هموطنان با مدیریت بهینه مصرف حامل‌های انرژی، به‌ویژه گاز، با شرکت ملی گاز ایران همراهی و همکاری کنند تا امکان توزیع مستمر و پایدار گاز برای تمامی نقاط کشور فراهم شود.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *