کیمیای شمال – کارگاه مشترک آموزشی-مشورتی بهبود تغذیه نوجوانان و جوانان، ویژه ی کارشناسان مسئول سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس و تغذیه ی شبکه های بهداشت و درمان تابعه دانشگاه ، در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ( وب دا ) ؛ به منظور ارتقای همکاری های بین بخشی در اجرای برنامه بهبود تغذیه نوجوانان و همچنین ، پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان سنین مدرسه و بهبود تغذیه جوانان، کارگاه” آموزشی و مشورتی ” با حضور معاون فنی و مدیران گروه های سلامت محیط، سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس و تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه ویژه ی ، کارشناسان مسئول سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس و تغذیه ی شبکه های بهداشت و درمان تابعه ، در معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار شد.
دکتر سید احمد قیامی- معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه ، ابتدا با اشاره به اهمیت توجه به تغذیه گروه های سنی نوجوان و جوان با توجه به ویژگی های این دوران ، اظهار داشت ؛ الگوی تغذیه نامناسب و چاقی یکی از علل مهم بروز بیماری های غیرواگیر و به ویژه پایین آمدن سن ابتلا به این بیماری ها است و طراحی مداخلات مناسب برای خانوارها در موضوع تغذیه صحیح، می تواند در این مهم ، بسیار موثر باشد.
وی در خاتمه با بیان اینکه شیوع فزاینده چاقی به مرز هشدار رسیده و نگران کننده است ، گفت : ورود و توجه همه ی ذی نفعان درون بخشی و برون بخشی در این خصوص ، بسیار ضروری است و برگزاری نشست های مشترک و شناسایی ایده های جدید و کاربردی برای برون رفت از این وضعیت و اشاعه ی الگوی تغذیه ی مناسب و صحیح در سنین مختلف به ویژه گروه سنی کودک، نوجوان و جوان کمک قابل توجهی می کند.
در ادامه ضمن مرور وضعیت شاخص های تغذیه ای در گروه های سنی نوجوانان و جوانان در سطح استان، کشور و روند شاخص ها، اقدامات مشترک انجام شده در برنامه بهبود تغذیه و پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان (ایران اکو)، اجرای پایگاه تغذیه سالم در مدارس و نیز اهداف و فعالیت های برنامه بهبود تغذیه جوانان، تشریح شد.
لازم به ذکر است ؛ در پایان ، روند اجرای برنامه در گروه سنی نوجوان و جوان از جمله؛ برنامه ی مروج سلامت و طرح تمرینات کششی در مدارس، مراقبت سلامت جوانان در واحدهای اجرایی و … مورد بحث و بررسی قرار گرفت.