19:13 - May 12, 2024
  • googleplus
  • telegram
  • instagram
  • aparat
  • صفحه خانگی
  • >
  • گیلان
  • >
  • مدیر امور پرستاری علوم پزشکی گیلان مطرح کرد:
    نیاز بیمارستان های گیلان به ۱۹۰۰ پرستار

مدیر امور پرستاری علوم پزشکی گیلان مطرح کرد:
نیاز بیمارستان های گیلان به ۱۹۰۰ پرستار

کیمیای شمال – مدیر امور پرستاری علوم پزشکی گیلان، با اشاره به وجود ۳۸۰۰ تخت بستری در گیلان، از نیاز استان به ۱۹۰۰ پرستار گفت و خاطرنشان کرد: چنانچه ۵۰ درصد این نیاز تامین شود، ساعت اضافه کار پرستاران را کاهش می دهیم.

دکتر نازیلا جوادی، مدیر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با اشاره به تصویب قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری از سال ۸۶ و عدم اجرایی شدن آن، اظهار کرد: در راستای تاکید رهبر انقلاب و در دولت فعلی برای اولین بار ردیف اعتباری بابت اجرای این قانون به وزارت بهداشت داده و در بودجه سالانه پیش بینی شد لذا سال ۱۴۰۱ اولین پرداخت را به صورت علل الحساب انجام دادیم.

وی با بیان اینکه به زودی سامانه های ثبت اطلاعات جهت پرداخت قطعی راه اندازی می شود، تصریح کرد: بر اساس همین دستورالعمل قانونی، ۸۵ درصد درآمدهای احصا شده از اسناد تعرفه بسته خدمات پرستاری در بیمارستان ها باید به گروه پرستاری اختصاص پیدا کند که این رقم در مناطق کم برخوردار و بیمارستان های کم درآمد به ۹۰ تا ۹۳ درصد می رسد.

مدیر امور پرستاری علوم پزشکی گیلان در گفت وگوی خبری، با اشاره به پرداخت کارانه پرستاران تا سال ۱۴۰۱ در قالب قاصدک، خاطرنشان کرد: کارانه های جدید ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نیز به صورت علل الحساب پرداخت شده و به زودی مبلغ نهایی را قطعی می کنیم.

جوادی با بیان اینکه قانون ارتقای بهره وری کارکنان بالینی نظام سلامت سال ۸۹ ابلاغ شده است، گفت: بیمارستان های دولتی و خصوصی موظف به اجرای این قانون هستند که از سال ۹۰ در بخش دولتی اعمال می شود، اما در بخش خصوصی هنوز اجرایی نشده است.

وی اضافه کار اجباری را به دلیل کمبود پرستار دانست و متذکر شد: براساس قانون ارتقای بهره وری به میزان حداکثر هشت ساعت از ساعات موظف پرسنل کم شده است؛ البته میزان سقف اضافه کار ۸۰ ساعت تعیین شده که با توافق کارفرما و پرسنل همراه است.

مدیر امور پرستاری علوم پزشکی گیلان، کمبود نیرو و محدودیت جذب و استخدام ها را موجب این اضافه کارها دانست و تصریح کرد: از نیروهای طرحی برای جبران کمبود استفاده می‌کنیم؛ امنیت و سلامت بیماران بسیار مهم است و لذا اضافه کار را برای پرستاران در نظر می گیریم و خوشبختانه شاهد درک بالا و همکاری خوب پرستاران هستیم.

وی با بیان اینکه در راستای نقشه جامع پرستاری کشور در افق ۱۴۰۴ باید نسبت پرستار به تخت ۲.۵ باشد، تاکید کرد: این شاخص در کشور ۱.۰۱ درصد و در گیلان ۱.۲ است.

جوادی، با اشاره به وجود ۳۸۰۰ تخت بستری در گیلان، از نیاز استان به ۱۹۰۰ پرستار گفت و خاطرنشان کرد: اگر ۵۰ درصد این نیاز تامین شود، ساعت اضافه کار پرستاران را کاهش می دهیم.

وی از شرکتی شدن ۱۸۴ پرستار طرحی فعال در دوران کرونا خبر داد و بیان کرد: سال ۱۴۰۰ نیز ۵۰۴ نفر و سال ۱۴۰۱، ۱۷۱ نفر را تبدیل وضعیت ایثارگری کردیم؛ همچنین تمدید طرح دو ساله دوران کرونا انجام شده است.

مدیر امور پرستاری علوم پزشکی گیلان با اشاره به جذب قراردادی ۴۲ نفر و استخدام ۱۵۹ نفر در سال ۹۹، عنوان کرد: سال جاری نیز با آزمون استخدامی ۱۴۵ نفر را جذب می کنیم که ۱۳۵ نفر پرستار هستند.

وی پرستاری را حرفه ای آکادمیک دانست که نیازمند آموزش مستمر است و گفت: دوره های ان.آی.سی.یو، سی.سی.یو، آی.سی.یو و مراقبت از نوزادان برگزار می شود. همچنین حدود ۲۲۲ نفر دانش آموخته ارشد پرستاری مراقبت ویژه هستند.

جوادی تعداد مراکز ارائه خدمات پرستاری در منزل را حدود ۳۳ مرکز مجوزدار دانست که ۲۷ مرکز فعال است و اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی نظارت و مراقبت را انجام می دهد. همچنین شاهد پیگیری بیماران پس از ترخیص هستیم.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *