کیمیای شمال – رئیس گروه مدیریت بیماری های منتقله از آب و غذا مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت هدف از برنامه نظام مراقبت بیماری های منتقله از آب و غذا را کاهش ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیمار ها عنوان کرد .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیل وب دا) ؛ دکتر محمد زینلی – رئیس گروه مدیریت بیماری های منتقله از آب و غذا مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت امروز در همایش کشوری بیماری های قابل انتقال از آب و غذا که به مدت دو روز (۷و۶ خردادماه) دربندر انزلی در حال برگزاری است،گفت؛ با توجه به اینکه بیماری های منتقله از آب و غذا متنوع و بسیار است از این رو ، تعدد این بیماری ها موجب می شود که توجه به این حوزه بیشتر باشد تا بتوانیم برنامه ریزی های موثر در سطوح مختلف را در این حوزه داشته باشیم.
وی افزود ؛ هدف کلی برنامه نظام مراقبت طغیان بیماری های منتقله از آب و غذا در کشور، کاهش ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری ها به منظور کاهش هزینه های مربوطه و ارتقای شاخص های سلامتی در کشور است.
دکتر زینلی در ادامه تاکید کرد؛ کنترل بیماری های منتقله از آب و غذا به تعامل و هماهنگی های بین بخشی وابسته است و یکی از اقداماتی که در مدیریت طغیان های این حوزه از بیماری ها تاثیرگذار است، هماهنگی های بین بخشی است که بدین منظور باید مشارکت بخش خصوصی را جلب نماییم.
رئیس گروه مدیریت بیماری های منتقله از آب و غذا مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت همچنین، عوامل ایجاد کننده این بیماری ها را بیان کرد و میزان شیوع بیماری های ناشی از غذا در کشورهای در حال توسعه و کشورهای توسعه یافته را تشریح نمود.
دکتر زینلی در پایان اجرای اقدامات موثر ایمنی مواد غذایی در کشورهای در حال توسعه را مورد توجه قرار داد و افزود؛ در سال های اخیر مباحث مربوط به تجارت مواد غذایی، توسعه گردشگری، پدیده تغییرات آب و هوایی و عدم دسترسی به مواد غذایی سالم و تغییر در عادات غذایی منجر به بروز طغیان های ناشی از بیماری های منتقله از آب و غذا شده اند.