13:53 - May 15, 2024
  • googleplus
  • telegram
  • instagram
  • aparat

کاهش ۴۲ درصدی صید از خزر در محدوده گیلان

معاون صید و بنادر ماهی‌گیری اداره‌کل شیلات گیلان با اشاره به کاهش ۴۲ درصدی صید نسبت به سال قبل در آبهای ساحلی گیلان؛ علت این کاهش را شرایط جوی ناپایدار، افزایش روزهای بارانی و کولاکی بودن دریا و همچنین صید غیر مجاز اعلام کرد.

 اکبرایلدرم در جمع خبرنگاران گفت : شرکت های تعاونی پره گیلان از ابتدای فصل صید(از ۲۰ مهرماه) تاکنون ۴۷۸ تن انواع ماهیان استخوانی از آبهای ساحلی گیلان صید کرده اند.

وی اظهار داشت : از این میزان صید ۲۷۰ تن معادل ۵۶ درصد ماهی کفال، ۱۸۳ تن یعنی ۳۸ درصد شامل ماهی سفید و ۲۵ تن نیز سایر گونه ها مانند کپور، سوف، سیم و انواع کولی ها هم ۶ درصد می باشد.

وی ارزش فروش ناخالص صید را ۳۹۷ میلیارد ریال عنوان و ذکر کرد: سرانه صید هر یک از ۴۹ شرکت پره صیادی ۱۰ تن است که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل (پارسال ۱۷تن بود) با ۴۲ درصد کاهش روبرو بوده است.

ایلدرم تاکید کرد: چهار هزار صیاد در هفت هزار ۷۰۰ مرتبه پره کشی این مقدار ماهی را در عمق زیر ۲۰ متر در سواحل گیلان از آستارا تا چابکسر صید کردهاند.

وی در ادامه با اشاره به افزایش ۱۸ درصدی صید کیلکا در گیلان گفت : از ابتدای امسال تاکنون چهار هزار و ۵۹۷ تن کیلکا از آبهای خزر در استان صید شده که بیش از ۹۰ درصد از ترکیب این صید را گونه کیلکا معمولی تشکیل می دهد.

وی تصریح کرد : از این میزان چهار هزار و ۳۵۶ تن برای تولید پودر ماهی جهت مصارف دام، طیور و آبزی پروری راهی کارخانجات مربوطه شده و ۲۴۱ تن نیز برای مصرف انسانی راهی کارخانجات فرآوری، بسته بندی و بازار عرضه شده است.

ایلدرم ارزش فروش ناخالص ماهی کیلکا را ۲۰۲ میلیارد ریال اعلام و خاطر نشان کرد: قیمت هر کیلو ماهی برای مصرف انسانی پنج هزار تومان و در روی اسکله صیادی برای کارخانجات پودر ماهی چهار هزار و ۴۰۰ تومان است.

به گزارش پایگاه خبری کیمیای شمال به نقل از ایرنا ؛ وی تاکید کرد : این کیلکا ماهیان توسط ۳۰ فروند لنج کیلکا گیر و ۲۱۴ صیاد در سواحل جنوبی استان از غرب بندرانزلی تا بندرکیاشهر در عمق زیر ۵۰ متر آبهای خزر در طول شب صید می شوند.

گیلان از کانون های صیادی در شمال کشور است و چهار هزار صیاد در قالب ۵۱ شرکت تعاونی پره از ۲۰ مهر تا ۲۰ فروردین ماه سال بعد در ۳۰۰ کیلومتر آب های ساحلی استان به صید ماهی می پردازند.

روش صید پره، شیوه ای است که در آن تور آماده به کمک یک کرجی بصورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل تا عمق ۱۴ متری دریا پهن می شود.

تور مورد استفاده از ۱۱ تکه پره با اندازه های مختلف به هم دوخته شده، تشکیل شده و کشش و جمع کردن تور در گذشته توسط نیروی انسانی و در حال حاضر با استفاده از نیروی تراکتور انجام می شود.

به گفته کارشناسان بیش از ۹۵درصد ماهیانی که هم اکنون در سه استان گیلان، مازندران و گلستان صید می شود، حاصل تکثیر و رهاسازی مراکز بازسازی ذخایر سازمان شیلات است.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *