14:24 - April 29, 2024
  • googleplus
  • telegram
  • instagram
  • aparat

نقش کلیدی مردم در باز شدن گره پسماند کشور

کیمیای شمال – معاون رییس جمهور از نهایی شدن شیوه‌نامه پلاستیک‌های زیست تخریب‌پذیر در سازمان ملی استاندارد خبر داد و گفت: قرار بود در تیر ماه این اتفاق بیفتد اما چند ماه تأخیر ایجاد شد اما باز هم از مجموعه سازمان استاندارد تشکر می‌کنیم چرا که این کار، کار نوآورانه‌ای بود که در کشور انجام شد.
۲۰ درصدی هم که بر اساس این شیوه‌نامه قرار بود در سال قبل انجام شود، مغفول مانده و لذا تا پایان سال ۱۴۰۲ باید ۴۰ درصد جمع‌آوری این پلاستیک‌ها را انجام دهیم.

به گزارش روابط عمومی و امور سانه حفاظت محیط زیست گیلان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، بعد از ظهر روز چهارشنبه 8 آذر ماه، چهل و هفتمین نشست کارگروه ملی پسماند به ریاست علی سلاجقه معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با حضور نمایندگان دستگاه‌های مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.

ارائه گزارش مدیریت پسماندهای استان آذربایجان شرقی توسط اداره کل حفاظت محیط زیست این استان و گزارش اقدام طرح مدیریت اجتماعی پسماند(ماپ) با بهره‌گیری از ظرفیت تشکل‌های مردم‌نهاد توسط معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، دستورجلسه‌های این نشست بودند.

در این نشست، علی سلاجقه ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) اظهار داشت: انشالله که همه ما جزو پیروان صدیق فاطمه زهرا(س) و اهل بیت ایشان باشیم. مطمئن هستیم که وعده الهی در خصوص مردم مظلوم غزه اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: امیدوارم مسائل مربوط به پسماند به رییس جمهور کشیده نشود و ما خودمان در همین کارگروه ملی پسماند در خصوص مسائل تصمیم‌گیری کنیم و کار را تمام کنیم اما متاسفانه گاهی اوقات مسائل آنچنان پیچیده می‌شود که نمایندگان تام‌الاختیار دستگاه‌ها نمی‌توانند مشکلات را حل کنند و ناچاراً برای ریاست محترم جمهور مزاحمت ایجاد می‌شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه نباید اجازه بدهیم قول رییس جمهور با تاخیر اجرا شود، گفت: هم من و شما که اینجا هستیم، سربازان دولت و سربازان ملت هستیم و تکلیف داریم تا اجازه ندهیم قول رییس جمهور روی زمین بماند.

معاون رییس جمهور از نهایی شدن شیوه‌نامه پلاستیک‌های زیست تخریب‌پذیر در سازمان ملی استاندارد خبر داد و گفت:  قرار بود در تیر ماه این اتفاق بیفتد اما چند ماه تأخیر ایجاد شد اما باز هم از مجموعه سازمان استاندارد تشکر می‌کنیم چرا که این کار، کار نوآورانه‌ای بود که در کشور انجام شد.

۲۰ درصدی هم که بر اساس این شیوه‌نامه قرار بود در سال قبل انجام شود، مغفول مانده و لذا تا پایان سال ۱۴۰۲ باید ۴۰ درصد جمع‌آوری این پلاستیک‌ها را انجام دهیم.

سلاجقه در رابطه با معضلات پسماند استان آذربایجان شرقی گفت: استان آذربایجان شرقی و شهر تبریز از شهرهای با سابقه فرهنگی و اجتماعی است و خود مردم تکالیفی که در خصوص محیط زیست دارند را انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: بحث لندفیل بهداشتی استان تقریباً کارش انجام شده و آماده افتتاح است. در خصوص لندفیل صنعتی ویژه هم کار در حال انجام است. ما در بحث زیرساخت‌ها حتماً کمک می‌کنیم و مکاتبات را با وزارت صمت انجام می‌دهیم تا کار انشاالله به سرعت انجام شود.

باید یک برنامه زمانبندی شده، تهیه شود و اعتبار لازم در آن قید شود تا ما بتوانیم در قالب برنامه زمان‌بندی، اعتبارات سنواتی لازم را بگیریم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: از نظر زمین‌شناسی، جنس خاک‌های تبریز مارنی است. لذا برای ایجاد هر گونه سایت پسماند، از نظر زمین‌شناسی باید دقت زیادی شود. این فرایند کاملا مهندسی شده است و لذا می‌تواند یک الگوی بسیار خوب برای اجرا در تمام کشور باشد.

سلاجقه در ادامه در رابطه با مشکل پسماند استان مازندران نیز توضیح داد: خوشبختانه تا الان توانستیم زباله درون سبزینگی شهر را بیرون بکشیم.

آمار این زباله‌ها به عدد و رقم تبدیل شده و یک سامانه برای آن طراحی شده است که این کار خیلی بزرگی است. بحث پسماند مازندران باید به طور کامل در این سامانه بیاید و شفاف‌سازی شود تا از محل مبدا تا مقصد قابل ردیابی باشد.

وی ادامه داد: امیدواریم این سامانه برای تمام شهرداری‌های کشور طراحی شود.

معاون رییس جمهور با تاکید بر مدیریت اجتماعی پسماندها منطبق بر ذائقه مردم و لزوم اجرای طرح ماپ(مدیریت اجتماعی پسماند) گفت: مردم ما همگی انسان‌های فرهنگی و اصیلی هستند و در کنار آن دین و آیین ما  و دانش حقوقی ما نیز در این مسائل دستورالعمل و الگو دارد اما متاسفانه در زباله غرق شده‌ایم و بوی نامطبوع آن و انباشت زباله چهره شهرها را زشت کرده و این برای مردم ما افسردگی خاطر ایجاد کرده است اما اگر مردم پای کار بیایند همه مسائل و مشکلات حل می‌شود.

سلاجقه با اشاره به بحث مکان‌یابی سایت پسماند عمارت آمل گفت: در بحث مکان‌یابی سایت‌های پسماند در تمام استان‌های شمالی مشکل داریم و فقط شامل سایت عمارت نیست. لذا اولویت طرح ماپ باید مدیریت پسماند استان‌های شمالی باشد. زباله‌های آمل از هر طرف سرگردان شدند؛ از طرفی نباید در دریچه سد راه پیدا کنند و سه مکانی هم که برای ایجاد سایت زباله پیشنهاد شده هر سه با مشکل مواجه است.

وی تأکید کرد: باید در همین شهرستان آمل اولویت‌بندی و منطقه‌بندی کنیم و طرح را اجرا کنیم. ما باید بحث فرایند اجتماعی را طوری پیش ببریم که خود مردم به موضوع ورود پیدا کنند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: از نظر آلودگی منابع آب و خاک و تاسیساتی که در استان‌های شمالی برای کارخانه کمپوست و زباله‌سوز هزینه زیادی شده که همه این‌ها با مشارکت مردم از چرخه حذف می‌شود و  این یک ارزش‌گذاری اقتصادی است که ما به آن نپرداخته‌ایم.

معاون رییس جمهور گفت: از صندوق ملی محیط زیست برای اقداماتی که درخصوص پسماند استان‌ها انجام داده است، تشکر می‌کنم و از آنها می‌خواهم که در بحث پسماند آمل مشارکت داشته باشند. مجموعه سازمان شهرداری و دهیاری‌ها نیز باید در این زمینه کمک ویژه بکنند تا ما در عین حال که مکان‌یابی را انجام می‌دهیم در کنار آن ماپ را نیز شروع کنیم.

سلاجقه بیان کرد: معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی نیز باید در یک تقویم زمانی بحث آموزش را پیش ببرد تا این اتفاق هرچه زودتر بیفتد. در کنار آن نیز باید فعالیت سمن‌ها را داشته باشیم. ابتدا باید سمن‌ها را به طور تخصصی آموزش بدهیم و سپس از ظرفیت آنها استفاده کنیم.

وی تأکید کرد: دولت به تنهایی توانایی حل مشکل پسماند را ندارد و همانطور که همه مشکلات به دست خود مردم حل می‌شوند، در موضوع پسماند نیز ما فقط می‌توانیم تسهیلات ایجاد کنیم تا فرایندها تسریع شود اما این کمک مردم و سمن‌هاست که باعث می‌شود مشکل حل شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان خاطرنشان کرد:  مجموعه دادستانی کل کشور نیز با تمام ظرفیت در کنار محیط زیست کشور است و واقعاً از اهمیت ایشان تشکر می‌کنیم.

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *